Szokáskövetés

"Ügyelj gondolataidra, mert azok szabják meg szavaid!
Ügyelj szavaidra, mert azok szabják meg tetteid!
Ügyelj tetteidre, mert azok szabják meg szokásaid!
Ügyelj szokásaidra, mert azok szabják meg jellemed, és Ügyelj jellemedre, mert az szabja meg sorsod!"

- Frank Outlaw -

Miért fontos?

A szokás - amit kialakítasz - lesz számodra az új természetes.

Nem kell erősen akarnod, nem kell legyőznöd az ellenállásodat, nem vesz el energiát. Csak termel. A jó szokás kiváló befektetés. Kincs, amit őrizned  és táplálnod kell. 

A szokások kialakítása és követése kulcsfontosságú a fejlődésben. Az emberek mégis gyakran túl könnyűnek vagy túl nehéznek tartják a fejlődést, és ritkán látják reálisan. Ennek oka a könnyelmű vagy óvatoskodó beállítódás is lehet, vagy a változás okozta erős érzelmek és hiedelmek torzítják a valóságképet. Túl sok az inger és a feszültség. Egy "nagyvonalú, határozott döntéssel" gyorsan csökkentjük. De mi az ára?

Az érzelmi döntésekről azt tartják, hogy bizonytalanok, de legalább őszinték és gyorsak. A hiedelmekkel ellentétben inkább a szerencsejátékhoz hasonlítanak. Elvétve jól jöhetünk ki belőle. De valóban szeretnéd feltenni a fontos dolgokat is, akár a jövődet, a sorsodat egy hangulatra? 

Döntések

Ha tartós eredményeket szeretnél a számodra fontos területen, ahhoz viszont jó döntéseket kell hoznod. Ehhez pontos tények kellenek. Érdemes inkább egy régóta várt utazás megtervezéséhez és megvalósításához hasonlítani. Minden lépésre különös gonddal odafigyelünk, mert szeretnénk eljutni a vágyott desztinációra. 

A szokásaid megfigyelése és követése biztos döntési alapot adhat és segíthet elérni az áttörést, még akkor is, ha először kilátástalannak tűnik. Emellett segít elkerülni kellemetlen meglepetéseket is. A szokáskövetés a szokások szokása.

Élmények várnak

Ember és kultúra

Figyeld meg a civilizációk történetét. A felemelkedő és virágzó szakaszban tele voltak egészséges és építő szokásokkal. Tisztelték a szokásokat, azok pedig védték az embereket. Aztán kiüresítették és elhagyták a szokásokat, így érkeztek el a hanyatló korszakok.

Az építő szokások hozzátartoznak a kultúrához. A szokásaid meghálálják a nagyrabecsülésedet. Ma már nem kell ősi és merev, mindenkire érvényes rituálékat követned. 21. századi eszköz áll rendelkezésedre: a digitális szokáskövetés.

Ne haladj az árral! Válaszd ki saját szokásaidat, kezdd el követni és írd át a történetedet. Emelkedj fel a szokásaiddal!

Platformfüggetlen digitális megoldás

  • Önállóság bárhol, bármikor

  • Kis erőfeszítés, nagy haszon: drágakő

  • BALANCE® jó gyakorlatokkal felturbózva

  • Kiválóan illeszthető munkahelyi környezetbe is

  • Szervezeti kultúraformáló kihívások csapatoknak

  • Választható megújuló vagy örökös hozzáféréssel

Élj a lehetőséggel!
Hozd el az igényed, mi adjuk a know-how-t és a változás működik.