A személyes energia mérése

Gyakran érzed magad kimerültnek? Nem véletlen. A modern életstílus képviseletében rengeteg energiát pazarolunk el. Sokféleképpen fecséreljük amink van: egyszerűen elfelejtkezünk a feltöltésről vagy a meglévő erőforrásainkról. Nem jól használunk fel vagy túlköltekezünk belőle. Éppen emiatt van egy jó hírünk: már minimális korrekció is óriási pozitív változásokat eredményezhet az életedben. Jobb közérzet, több siker, nagyobb védettség a káros hatásokkal szemben, örömtelibb hétköznapok. Miért ne használnád te is hatékonyabban az energiáidat? Mérd fel az energiafelhasználásodat még ma!

2 perc olvasás

Hová tűnik az energiám?

Bizonyára tapasztaltuk már, hogy mennyire ingadozó az energiaszintünk. Vannak napok, amikor már ébredéskor tele vagyunk energiával és csak a nap végére fáradunk el, máskor pedig felkelni is alig van erőnk. Olykor egy munkás nap végén is szinte még szárnyalunk, olykor a pihenőnapunkon sem tudunk rendesen feltöltődni. Milyen jó lenne, ha kiegyensúlyozottabban használhatnánk ki az erőforrásainkat.

Miért az Energiamenedzsment?

Hogy ezt megtehessük, elsőként fel kell mérni az aktuális energiaállapotunkat. Az Energiamenedzsment célja, hogy a saját értékelésed és esetleg egy számodra fontos személy visszajelzése alapján bemutassa az energiaállapotod fontos összetevőit. Ezek megismerését követően lesz lehetőséged harmonizálni az életviteled.

Miféle összetevőkről van szó?

A mindennapi tetteid, viselkedéseid rámutatnak az energetikai alapjaidra. Egy felméréssel átfogóan, négy szinten és tizenkét területen mérjük az energiaállapotodat. Ez a tizenkét terület kapcsolatban áll egymással, és alapvető fontosságúak abban, hogy az emberek kiemelkedő teljesítményt érjenek el. A tizenkét terület a következő: elfogadás, megértés, kapcsolat, birtoklás, elkötelezettség, figyelem, szenvedély, erőnlét, értékteremtés, döntés, támogatás, megvalósítás.

Hogyan történik?

Egy kilencven állításból álló felmérés kitöltésével. Az életviteleddel kapcsolatos válaszok pontozása adja meg a felsorolt területeken jellemző energiaszinted. Az értékelés megmutatja, mely területeken van többleted vagy épp hiányosságod energia terén. Ezt követően lehetőséged van személyes támogató igénybevételére, aki segít kielemezni a riportodat, értelmezni a jelen helyzetet, megtervezni a változtatáshoz szükséges gyakorlati lépéseket. Természetesen, ha szükségét érzed, a kísérőd több alkalmon keresztül követ az utadon és segíti a fejlődésed.